INŠTRUKTORJI

PLEZALNASOLA.SI

BORUT KAVZAR

Moje prve trenerske korake sem še kod nadebudni plezalec začel v Trbolvjah, kjer smo zgradili tudi prvo umetno steno v Sloveniji. Kasnje me je pot zaradi študija na Fakuleti za šport zanesla v Ljubljano, kjer sem skrbel za mlade zagnane plezalce v Plezalni šoli Andreja Kokalja. Nekaj let kasneje na prelomu v novo tisočletje, leta 2000 je bila ustanovljena lastna plezalna šola Triumf, ki je bila tudi ena izmed prvih v Ljubljani. Izredno sem ponosem na osem prekrasnih let, ki sem jih preživel kot selektor mladinske reprezentance Slovenije. Domen Škofic in Jernej Kruder sta kot najboljša dva plezalca te generacije postal najboljša plezalca na svetu. Eden v težavnosti, drugi v balvanih.

V zadnjih letih sem pomagal vzgojiti najbolj perspektivne plezelce v Slovenji pod okriljem Balvanije, kjer sem deloval v letih 2017 – 2022. Strast do učenja plezanja prenašam zopet preko plezalnesole.si na vse tega prekrasnega športa željne začetnike, napredne plezalce in tekmovalce.

Sodelovanje z joradansko plezalno zvezo je eden izmed izzivov, ki me čaka v prihodnjih letih in se ga seveda tudi zelo veselim. Mogoče se mi v prihodnosti pridružite tudi na potepanju po naravnih plezalnih biserih sveta, kot je Wadi Rum, Kalymnos, Geykbajiri…

NARA BEBER BOŠTJANČIČ

Plezam že odkar se spomnim. Svoje otroštvo in najstniško življenje sem preživela na treningih in tekmah po celi Sloveniji ter izven nje. Veliko plezam tudi v naravnih plezališčih, najljubše mi je Bohinjska bela ter Kalymnos v Grčiji. Po končani tekmovalni poti svoje znanje predajam na mlajše plezalce, še posebej rada delam s tisitimi iz vrtca.

jakob pogacar instruktor plezanja plezalna sola ljubljana

JAKOB POGAČAR

Že od malih nog se rad ukvarjam z variacijo različnih športnih aktivnosti, odkrivam nove spretnosti, različne načine vadbe ter testiram svoje športne zmogljivosti pri športih z adrenalinsko podlago.

S plezanjem sem se začel ukvarjati v petem razredu ter v njem tudi hitro napredoval in zraven zelo užival.

Zagotovo bi se strinjal da je plezanje odličen šport za razvoj osnovne telesne moči in spodbujanje motoričnih sposobnosti ne glede na starost posameznika, saj je to osnovna oblika gibanja, poleg tega pa mi je pri plezanju všeč tudi ideja o tem, da vse mišice delujejo kot celota kar s pravilnim načinom vadbe vodi do popolne kontrole in nadzora svojega telesa.

mina markovic instruktor plezanja plezalna sola ljubljana

MINA MARKOVIČ

Mina bo v našem klubu sodelovala kot zunanja sodelavka in to čisto dobesedno. Je ena izmed najuspešnejših tekmovalk v zgodovini športnega plezanja in kot trenerka z veseljem svoje znanje prenaša na nove in nove plezalce. Priduružila se nam bo na izletih v naravi tako za vikende v Sloveniji, kot na naših potepanjih po svetu. Več o njej si lahko preberete tudi na povezavi.